Jag är så tacksam över er

Att få vara en del av en människors utveckling är ingen självklarhet framförallt är jag så tacksam över det jag får vara med om.

Två främlingar ska tillsammans försöka hitta en sätt att följas åt längst med vägen som leder till målet. Klara av att komma fram och vägen är full av slingriga stigar, med farthinder, slukhål och taggiga rosor. Men jösses så gott rosorna doftar. 

Från okänd till vän 

Inledningsvis så ligger oftast fokus på uppgiften. Att lyssna, ta in information och kallpratet blir därför ofta om väder, skola, livet och drömmar.  Efter ett tag sker det något magiskt och förtroendet byggs upp mer .  Det är så otroligt fint och jag blir dessutom alltid lika berörd av ditt förtroende. Så småningom lär vi känna varann mer och med tiden bildas en fin vänskap.

Ni berör mig

En deltagare kämpar hårt igenom dansterminen och vill utveckla sin dans. Hon gör en fantastisk resa och har utvecklats något enormt mycket.
Kvinnan går fram till mig och tittar mig i ögonen. Hennes ögon är fulla av tårar. Hon tackar mig från djupet av hjärtat. Dessutom säger hon att detta är så mycket mer än dans, det vi gjort tillsammans under terminen. Hennes personliga resa, med framförallt självkänslan.
Jag blir rörd av orden och jag har faktiskt svårt att ta in vad hon säger.  Jag är så tacksam över att mitt budskap gått fram. Att jag når er på eran individuella nivå. Jag står inte högre än någon annan, jag är precis som du.  Jag vet att vi människor kan mer än vad vi någonsin tror.  

Dina krav på dig själv

Att ha höga krav på sig själv är en naturlig del av människan. När vi vill åstadkomma så mycket, så vill vi bli bäst imorgon.
Du vill vara bäst på jobbet när chefen kommer. Du vill leverera av hög kvalitet. Visa din bästa sida och kunna hjälpa alla.

Du hör att vi pratar om en superhjälte va?
Det är okej att sänka kraven på sig själv. Det är okej att ta det lugnt och fint.

När vi ska lära oss något nytt så vill vi kunna det redan. Men är det nytt då? Att sänka garden är svårt och tufft. Men när vi gör det och accepterar att: ok, detta kan inte jag ÄN! Först då blir vi mottagliga för ny information.

I övningsbilen så är det en utmaning att ställa in förarstolen första gången och det är ju självklart att du inte kan det, om du aldrig har gjort det. Att andas och få ner pulsen är A och O.
Jag har noll förväntningar på dig, när du kommer till mig. Tillsammans så ska vi lära oss att framföra en bil på ett trafiksäkert sätt.

danskursen är det likadant. Du är på din nivå. Om du jämför dig med ”alla andra”, så kommer du snart att sluta dansa. Hur länge har dom andra dansat? Hur många timmar har dom andra tränat och tragglat? Ta ett djupt andetag och se till dig. VAD vill du med din dans? Säg det till mig. Jag hjälper dig. Men allt kräver arbete och tid.

Jag blir tacksam när jag får ha er på kurs.

Glädje är ledord inom dans.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top